Известие

Collapse
No announcement yet.

Странни вибрации на някои предавки около 1500 оборота..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А сигурен ли си че проблема не е с демфера в маховика това има в предвид JTD проповедника като ти казва че може да е съединителя понеже маховика си е част от съединителя.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Еми да кажа аз кво се случи преди 3 седмици колата просто спря да движи на която и да е скорост. айде на пъна помощ 150 км до Драго и Боби . понеже ми се случи при Ловеч .
      еми познайте какво се оказа ..

Съединител .

радвам се че смениха съединителя и маховика с чисто нови . всичко се оправи .
      дилемата беше 8 месеца и общо изминати 10к
      Peugeot 306 Cabriolet
      Lancia Lybra 2.4 JTD 140hp
      Toyota Starlet 1.0
      Tipo

Comment

Евала...добре че проблема ти се е разрешил наи- накрая, ама много време бе колега....жените за толкова време едно дете израждат
        Много ни мъчат по сервизите с тези наши белисими.И при мен има неразрешен проблем, и кога ли ще ме остави на пътя!
        alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

значиииии! моита 2.4жтд 140 коня преди седмица започна някакво чукане точно под жапката някаде от там се чуваше на празен ход а отдоло и одвън нищо не се чува. проверих всички тампони на двигатвля, какво ли непроерих и няма и няма тва чука да си е.. мамата като съм в движение същата работа пак чука като вляза в някоя дупка спира и като се разтресе малко пак почва. върха беше миналата седмица тръгвам за софия и към пловдив започна да вибрира цялата кола като подавам гас викам аидеее сега на магистралата закъсах и на надлеза преди магистралата гледам едни дупки викам аиде в тях и какво.....? стана чудо вече една седмица няма и помен ни от чукане ни от вибрация като периодично си влизам в дупки да видя дали ще започне, нои за мое щастие не. някои ако е имал такъв проблем да сподели или ако знае от какво може да е защото си мисля че рано или късно топва пак ще почне просто се е наместило за момента ама какво ли е????????????

ТАКААА! днес след написаното по горе тръгнах за горна оряховица и познаите това което не се беше обаждало една седмица кам стара загора се обади! като давам гас и едни вибрациии ужас като отнемам гаста и няма на свободна също няма на място също подам ли гас УЖАС. и какво да правя аиде хоп пак в първата дупка уви не се получи след 15 дупка пак спря по някое врвме пак почна и пак дупка и така на вращане след търново понеже пътя е много нов и го правиха 3 години пак ми се появи тая вибрация и пак дупка и до кърджали не се появи повече. та така ако е сигурно че това е проблем от амортисиори да ги сменям веднага или ако е от маховика или от демферната шаиба някои ако може да помага.
          Last edited by encho; d.m.y г., 09:45.
          alfa 156jtd sportwagon

Comment

малко да събудя темата с вибрацийте и тресенето

появиха се точно след чипосването.на 1-ва и 2-ра,няма нищо.но на 3-та и 4-та около 2000об.,се почва,след като се понабере и утихва тресенето.ако я карам с повечко газ,няма проблеми,щото мотора е в по-високи обороти и няма време да се разтресе.до тук предположенията са маховик-съединител или вътрешно каре(но кое?).давайте идеи,колеги,че немога да се наслаждавам на чипването.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

странно,никакви предположения................

депферната шайба на кол.вал-като нова,токущо,сваляна и проверена,няма напукано по гумата или някви други нередности............

Comment

Колега вътрешното каре някак си люлее не знам как да ти го обясня.
                156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

предполагам,че трябва по метода на изключването да се действа...........ма ше стане дебела работата,аз затова споделям,разгеле някой със същия симптом се обади

Comment

От скоро и при мен се появиха леки вибрации на 4,5 и 6-та предавка като са по силни в десен завой.Днес прегледах колата и установих ,че има луфт във вътрешните карета като в дясното и по-голям.
                    Та някой ако знае продават ли се само каретата за 2.4 20в?
                    145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                    159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                    159 1.9jtdm 05г.

Comment

Първоначално публикувано от Митко145 Покажи съобщение
                      От скоро и при мен се появиха леки вибрации на 4,5 и 6-та предавка като са по силни в десен завой.Днес прегледах колата и установих ,че има луфт във вътрешните карета като в дясното и по-голям.
                      Та някой ако знае продават ли се само каретата за 2.4 20в?
                      точно щях да ти казвам че са вътрешни карета...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Вътрешните карета на 2.4 20 волта са мега филм да се купят - питай Satanism, той има инфо по темата от първа ръка...

Comment

Тук при мен само карета не продават.Вървят с цяла полуоска.Затова питам за бг.Видях АХМ-ауто ги има по
                          около 60 лв.Но дали е вярно?
                          159 1.9jtdm 05г.

Comment

iav, приготви се психически за полуоски. 2,4-то им е като детска болест (визирам само Либра).
                            Всичко по-горе е от личен опит. И аз ги сменях.... При мен тресеше само в диапазона 60-80км/ч.
                            Като пуснеш по инерция тресе ли? Без да даваш газ?
                            Last edited by tyson; d.m.y г., 16:12.

Comment

Ами то ако няма карета ще трябва да сменя полуоските.По енерция няма трепети
                              Last edited by Митко145; d.m.y г., 19:53.
                              159 1.9jtdm 05г.

Comment

Сатаниста имаше няколко пъти драми с тези карета питай го него или момчетата от Вентура. Те му ги сменяха.
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X